top of page

Java Script MCQ Questions

Updated: Apr 6

Q1. JavaScript was invented by

  1. W3- Group

  2. Hel Sinki Linux

  3. Brendan Eich

  4. None

Ans: C

Q2. Variable can hold which type of value at a time:-

A.    Multiple

B.     Single

C.     Double

D.    None

Ans: B

Q3. Javascript is a Language -

  1. Programming

  2. Scripting

  3. Hyper Text Markup

  4. None

Ans: B

Q4. The extension of Javascript fill is -

  1. .HTML

  2. .AJS

  3. .JS

  4. HTM

Ans: C

Q5. JS is Ideal to

  1. Make Competition in HTML simpler

  2. the Download time for client

  3. Minimize Storage requirement on the Web Server

  4. None

Ans: C

Q6. Integer variable is declared in JS.

A.    Int num:

B.     Integer num;

C.     Integers nums;

D.    Var num;

Ans: D

Q7. Multiple declaration of variable are separated by

A.    ,

B.     :

C.     *

D.    ;

Ans: A

Q8. Java Script was originally developed under the name

A.    Action Script

B.     Senche()

C.     Cak

D.    Mocha

Ans: D

Q9. Which was the first browser to support JS?

A.    NetScape

B.     IE

C.     Google Chrome

D.    Mozilla Firefox

Ans: A

Q10. Which of the following attributes is used to include external JS code inside html document?

A.    Script

B.     Src

C.     Link

D.    Rel

Ans:B

Q11. JS is designed for following purpose:

A.    To execute query related to database on server

B.     To style html page

C.     To add inter activity to html page

D.    To perform server site scripting language

Ans: C

 

Q12. What is output of the following code?

<script language=”javascript”>function n()

{ document.write(2+5+”8”);

}

</script>

A.    258

B.     78

C.     15

D.    None

Ans: B

Q13. What is the output of following code?

<script>

X=4+”4”;

{

Document.write(X);

}

</script>

A.    44

B.     8

C.     0

D.    None

Ans:A

Q14. Which process is used by checkbox?

A.    Select

B.     Focus

C.     Blur

D.    Click

Ans: D

Q15. Which method of JS that a value of input user and store in a variable?

A.    Alert()

B.     Write()

C.     Prompt()

D.    None

Ans: C

Q16. Which type of JS language is….

A.    Object oriented

B.     Assembly language

C.     High Level Language

D.    Object based

Ans: D

Q17. What is the output of following code?

Var=5,y=1

Var obj={x:10}

With(obj)

{

Alert(y)

}

A.    1

B.     Error

C.     10

D.    5

Ans: A

Q18. Which of the following also known as conditional expression:

A.    Alternative to if else

B.     Switch statement

C.     If then else statement

D.    Immediate if

Ans: D

Q19. In JS what is a block of statement;

A.    Conditional block

B.     Block that combine a number of statement into a single component

C.     Both A & B

D.    Block that content a single statement

Ans: C

Q20. The function and var are known as

A.    Data types

B.     Keywords

C.     Prototype

D.    Declaration statement

Ans: D

Q21. What is the output of following JS code?

Var count=0;

While(count<10)

{

Console.log(count);

Count++i

}

A.    Error in display

B.     An exception is throwing

C.     The value of count variable is loged or store in a particular location on storage

D.    The value of count from ‘0 to 9’ is display in the console.

Ans: C

Q22. The output of following JS code

 

Int x=8;

If(x==9)

{

document.write(9);

}

Else

document.write(x);

 

A.    9

B.     0

C.     8

D.    Undefined

Ans: C

Q23. Write the output of following JS Code?

Var grade=”c”;

Var result

Switch(grade)

{

Case ‘A’:

{

Result+=’10’;

Break;

Case B:

{

Result+=’9’;

Break;

Case C:

{

Result=’8’;

Break;

}

Default:

Result =’0’;

}

document.write(Result);

A.    10

B.     9

C.     8

D.    0

Ans: C

Q24. What is the output of JS code:

Var x=3;

Var y=2;

Var z =0;

If(x==y)

Document.write(x)

Else if (y==x)

Document.write(y)

Else

Document.write(z)

A.    3

B.     Error

C.     1

D.    0

Ans:D

Q25. Which variable takes precedence over the other if the names are same?

A.    The local element

B.     Global variable

C.     Two of Above

D.    None

Ans: A

Q26. Which of the following are the correct ways for calling the JS code:

A.    Preprocessor

B.     RMJ

C.     Triggering ever

D.    Function/method

Ans: D

Q27. Which of the variable is volatile?

A.    Mutable variable

B.     Volatile variable

C.     Immutable volatile

D.    None

Ans: A

Q28. In java script which is not considered as an error?

A.    Syntax error

B.     Missing of semi colons

C.     Division by

D.    Missing of bracket

Ans: C

 

 

 

 

Q29. Which of the following number object function return the value of number?

A.    Two string ()

B.     Value of function

C.     To local string ()

D.    To precession

Ans:B

Q30. In javascript x==y statement provide that

A.    Both are x and y are equal in value only

B.     Both x and y are are equal in value; type and reference

C.     Both are equal in value and data type

D.    Both are not same at old

Ans: C

Q31. What is the output of following java script code?

Var string1=”40”;

Var value unit =50;

Alert(srrint1+int value)

A.    4090

B.     90

C.     4050

D.    5090

Ans: C

Q32IN JS what will be used for calling function definition expression?

A.    Function prototype

B.     Function literal

C.     Function calling

D.    Function decoration

Ans: B

Q33. Which statement suitable to check if the patterns match with the string?

A.    Text(text)

B.     Equals(pattern)

C.     Text(pattern)

D.    Text==pattern

Ans: D

 

51 views0 comments

Komentarze


bottom of page